Waarom LedAdvisor?

Hoe werkt LedAdvisor?

LedAdvisor is een webshop die op een heel eenvoudige manier consumenten en het midden-en-kleinbedrijf in Nederland en België helpt met de vervanging van traditionele verlichting door efficiënte led-verlichting. Omdat de aanpak zo vanzelfsprekend is ben je binnen een minuut per lamp in staat om elke lamp die je in huis hebt te karakteriseren, en krijg je een expert-advies voor een geschikte vervangende ledlamp (warme kleur, de goede hoeveelheid licht) die je vervolgens met een enkele klik tegen de scherpst mogelijke prijs kunt bestellen. Veel goedkoper dan bij de super- of  bouwmarkt. Net zoals Trivago dat voor je regelt met hotelkamers.

Sinds april 2023 levert LedAdvisor behalve ledlampen ook superieure handdouches van de topmerken Methven en Altered (goed voor gemiddeld 100 euro besparing per jaar op gas en water). Om verzendkosten te minimaliseren (alleen voor klanten via het Duurzaam Bouwloket of rechtstreekse bestellingen bij www.ledadvisor.nl).

Samelight (door klanten beoordeeld met een 9.1 uit een score van 10) is de partner van LedAdvisor die alle geplaatste orders fysiek uitlevert. Gekozen vanwege de scherpe prijsstelling. Samelight is namens LedAdvisor ook het aanspreekpunt voor jou voor garantiezaken en retourzendingen (fout bestelde lampen, transportschade). Samelight is net als LedAdvisor aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk. Voor de garantie op handdouches is Zuenco VOF je aanspreekpunt. 

Merkonafhankelijk

LedAdvisor is merkonafhankelijk: de beste ledlampen (altijd met complete productdocumentatie), te koop tegen de scherpste prijzen, zijn geselecteerd. Momenteel is het aanbod van LedAdvisor zo’n 90% Ledvance (voorheen Osram) en Philips terwijl de andere 10% van de ledlampen afkomstig zijn van de merken Bailey, Calex, LEDMAXX, Modee en SPL.

Handig overzicht: welke ledlampen vervangen je huidige lampen?

Wanneer je betaald hebt dan ontvang je een e-mail met een handig visueel hulpmiddel om te zien welke ledlampen in de plaats komen van je huidige lampen. Met dezelfde afbeeldingen die je te zien kreeg om je te vervangen conventionele lamp te identificeren. Anders kun je bij ontvangst van de ledlampen weer opnieuw beginnen met nadenken…….

 

Interactief wanneer dat nodig is

De website kent interactieve momenten wanneer dat nodig is: mocht een aanbevolen ledlamp bijvoorbeeld langer zijn dan je huidige lamp dan word je – voordat een bestelling geplaatst kan worden – expliciet gevraagd om te controleren of dat problematisch is, om te voorkomen dat je ledlampen bestelt die niet in je armatuur passen.

Ook word je er op gewezen als de kleurindruk koeler is dan bij de gebruikelijke gloeilampen (2700K). Dat zie je bijvoorbeeld bij alle ledlampen van het nieuwe energielabel A. Die ultra efficiënte zijn momenteel alleen beschikbaar in een iets koudere kleur en zijn niet dimbaar. LedAdvisor raadt je overigens aan om met je kado- of kortingsbon liever 160 kWh per jaar te besparen door voor 14,19 euro drie warmwitte 6.5W ledlamp peertjes (energielabel E, helder, 1000 h per jaar gebruik) te bestellen ipv 56 kWh te besparen met een enkele 4W ledlamp van 13.43 euro met energielabel A. 

 

Vertrouwenwekkend

De oprichter van LedAdvisor is Dr. Berry Kock die tot 2011 leiding gaf aan het research laboratorium van Philips Lighting. Hij heeft aan de ontwikkeling van led-verlichting gewerkt sinds 1994. 

Consumenten worden bij LedAdvisor beschermd tegen ondeugdelijke en onveilige producten, en tegen producten van fabrikanten die in recente testen van de Consumentenbond (NL) / Test Aankoop (BE) en de NVWA (NL) / FAVV (BE) ondermaats presteerden.